سایر دعاوی ملکیکیفریملکی

همه چیز درباره دعاوی ملکی (بررسی کامل)

دعاوی ملکیدعاوی ملکی: اعم از زمین، باغ، ویلا، آپارتمان و غیره موضوع بسیاری از پرونده‌های تشکیل‌یافته در دادگاه‌های سراسر کشور است.ارزش ریالی پرونده های ملکی جریانی،چند برابر تولید ناخالص ملی کشور برآورد می شود. اموال غیر منقول از دیر باز در کشور ما جزو دارایی های با اهمیت محسوب می شود. دعاوی مرتبط با ملک  پیچیده و نیازمند به اطلاعات گسترده پیشینی است. در این مقاله به‌صورت اجمال چند دعوای ملکی مورد بررسی قرار گرفته و در خصوص نقش وکیل ملکی توضیحاتی داده شده است.

نقش وکیل ملکی در حفظ و صیانت از سرمایه و دارایی موکلین

کمبود زمین قابل بهره‌برداری و سکونت، رشد بی‌رویه جمعیت، مهاجرت روستائیان به شهرها، نیاز شهرنشینان به باغ و باغچه جهت گریز هرچند موقت از ازدحام و شلوغی شهرها، تبدیل زمین و ملک به کالای سرمایه‌ای مطمئن و بسیاری عوامل دیگر موجب رشد بی‌رویه قیمت املاک در کشور شده است.زمان انتظار برای خانه‌دارشدن یا شاخص دسترسی به مسکن در بعضی شهرها تا 30 سال نیز گزارش شده است. به این مفهوم که خانه مساوی است با 30 سال کار و رنج و مشقت یک خانوار. ناگفته ضرورت حفظ و صیانت از این دارایی ارزشمند به‌روشنی آشکار است. از سویی گردش مالی و حجم سرمایه‌های نهفته در بخش املاک طمع کلاهبرداران و چشم ناپاک بزهکاران عموما یقه‌سفید را به خود خیره داشته است.

شاید بپرسید بزهکار یقه‌سفید به چه معناست؟ در پاسخ باید گفت این دسته از بزهکاران عموما از سواد و معلومات بالایی در حوزه بزه برخوردارند و عموما در جایگاه‌های اجتماعی بالایی قرار دارند. این دسته از بزهکاران برای بردن مال غیر متوسل به انواع شگردهای به‌ظاهر قانونی و مانورهای متقلبانه پیچیده می‌شوند به‌نحوی‌که کشف آن برای افراد عادی و ناآشنا در حوزه بزه بسیار دشوار است. وکیل ملکی مبرز با آشنایی به حوزه بسیار تخصصی ملک و وقوف پیشینی بر انواع شگردهای متقلبانه شیادانی ازاین‌دست می‌تواند سرمایه موکلین را از دستبرد ایشان در امان دارد.

نقش وکیل ملکی در ایجاد ارزش‌افزوده دارایی‌های موکلین

دعاوی ملکی با اشرافیتی که بر قوانین پیچیده و دستورالعمل‌ها و مقررات کمتر انتشاریافته دارد می‌تواند با ارائه راهکارهایی مانند تغییر کاربری که یک وکیل تغییر کاربری میتواند به شما کمک کند، اخذ مجوزهای خاص، دریافت پروانه‌های ارزشمند بهره‌برداری و … در خصوص املاک موکلین خویش ارزش‌افزوده بالایی ایجاد نماید.

ویژگی‌های وکیل ملکی

حوزه وکالت مانند حوزه‌های مهندسی و پزشکی به‌صورت رسمی و روشن تخصصی و معرفی نشده است. ما امیدواریم کانون‌های محترم وکلای دادگستری با اعطای پروانه‌های تخصصی در آینده نزدیک نسبت به تخصصی نمودن حوزه‌های وکالت اقدام نمایند. حوزه ملک به دلیل تورم قوانین و مقررات موضوعه و دستورالعمل‌های متعدد ثبتی، خلق‌الساعه بودن تصمیمات  شهرداری‌ها و شوراهای شهر  و غیره یکی از دشوارترین حوزه‌های وکالتی است. از سوی دیگر بزهکاران این حوزه معمولاً از تخصص و هوش سیاه بالاتری نسبت به حوزه‌های دیگر برخوردار هستند. حوزه ملک به نحو تنگاتنگ با حوزه‌های مهندسی از قبیل نقشه‌برداری و ساختمان، استانداردهای ملی و … در ارتباط است.

مطلب پیشنهادی: وکیل ملکی در کرج

بنابراین وکیل ملکی کسی است که اولا نسبت به قوانین و مقررات ملکی و ثبتی و شهرداری و… کاملا به‌روز و مسلط است. از دانش و تجربه کافی در زمینه مبانی فنی و مهندسی مانند استاندارهای ملی ساختمان، نقشه‌خوانی و غیره برخوردار است. ضروری است وکیل ملکی علاوه بر تسلیح به سلاح بسیار ارزنده دانش حقوقی در سایر حوزه‌های فنی مرتبط با املاک نیز دستی بر آتش داشته باشد.

دعاوی مرتبط با ملک

دعاوی مرتبط با ملک در یک تقسیم‌بندی کلی در دو دسته دعاوی حقوقی – ملکی و دعاوی کیفری – ملکی  تقسیم می‌شوند. گاهی این دو دعوی با یکدیگر همپوشانی دارند. این وظیفه وکیل ملکی است که با تحلیل اقتصادی و لحاظ نمودن صرفه و صلاح موکل خویش انتخاب نماید که چه دعوی یا شکایتی و در کدام مرجع صلاحیت‌دار طرح یا تقدیم کند.

دعاوی حقوقی – ملکی

فارغ از گفتگوها و نظرات بزرگان و  علمای حقوق که جای طرح آنها در این مختصر نیست و  ما هم بر آن نیستم که دریا در پیاله بگنجانیم. لذا فقط می‌توانیم بگوییم: اصولا هنگامی که سخن از دعاوی حقوقی به میان می‌آید موضوع کیفردهی مستنکف یا مرتکب در میان نیست. برخی دعاوی متداول حقوقی – ملکی عبارت‌اند از:

دعوای الزام به تنظیم سند

به‌موجب ماده 22 قانون ثبت‌اسناد و املاک: «همین که ملکی مطابق قانون در دفتر املاک به ثبت رسید دولت فقط کسی را که ملک به اسم او ثبت شده و یا کسی که ملک مزبور به او منتقل گردیده و این انتقال نیز در دفتر املاک به ثبت رسیده یا اینکه ملک مزبور از مالک رسمی ارثا به او رسیده باشد مالک خواهد شناخت.»

گاهی فروشنده بنا به دلایلی از تنظیم سند رسمی ملک به نام خریدار امتناع می نماید یا تمهیدات مقدمات تنظیم سند ملک فراهم نیست.در این دعاوی نقش وکیل ملکی به منظور ارائه طریق، الزام فروشنده یا فراهم آوردن مقدمات و تمهیدات تنظیم سند بسیار حائز اهمیت است. در صورت تمایل به دریافت اطلاعات بیشتر در مورد دعوای الزام به تنظیم سند رسمی ملک اینجا کلیک فرمایید. این دفتر آماده ارائه هرگونه مشاوره در مورد دعوای الزام به تنظیم سند رسمی است.

دعوی خلع ید

خلع ید به معنی جلوگیری از ادامه تصرف غیرقانونی غاصب است. تنها در ماده 43 قانون اجرای احکام مدنی است که با عبارت خلع ید مشاعی برخورد داریم. در سایر موارد تنها احکام مربوط به خلع ید بیان شده‌اند. تجزیه‌وتحلیل و طرح و تقدیم این دعوا و مطابقت آن با قوانین موضوعه و رویه قضایی مستلزم برخورداری از دانش حقوقی بالا در زمینه دعوی ملکی است. این دعوا به دلیل تشابه با دعوی تصرف عدوانی و دعوای تخلیه ید اغلب مورد اشتباه واقع می‌شود. لذا توصیه می‌کنیم طرح و تقدیم این نوع دعاوی را به وکیل ملکی بسپارید.

تغییر کاربری

در همین وبسایت در خصوص تغییر کاربری اراضی زراعی و باغ ها به‌تفصیل صحبت شده است. مطالعه این نوشتار اطلاعات مفید و ارزنده‌ای را در اختیار شما قرار خواهد داد.

دعوی سرقفلی و حق کسب و پیشه و تجارت

اختلاف‌نظر در خصوص سرقفلی و حق کسب و پیشه و تجارت بسیار است. استراتژی وکیل ملکی باتوجه‌به این که وکیل موجر باشد یا وکیل مستأجر بسیار متفاوت خواهد بود. در همین زمینه مقاله‌ای تحت عنوان تفاوت سرقفلی و حق کسب و پیشه و تجارت در این وب‌سایت نگاشته شده است که مطالعه آن خالی از فایده نخواهد بود.

دعاوی مرتبط با قراردادهای مشارکت‌درساخت

در پاره‌ای موارد طرفین قراردادهای مشارکت‌درساخت به اختلاف برمی‌خورند. نخست به دلیل سال‌ها تجربه در این زمینه و اجرای پروژه‌های متعدد تحت عنوان مالک یا تحت عنوان سازنده و  یا در سمت وکیل یکی از طرفین اکیدا توصیه می‌کنم تنظیم این‌گونه قراردادها را به وکیل ملکی بسپارید. دعوای مرتبط با این حوزه اصولا در قالب یک بسته‌ای از دعاوی مانند داوری، الزام به انجام تعهدات، رفع عیوب و نواقص ساختمانی، کمیسیون ماده 100 قانون شهرداری، دیوان عدالت اداری و غیره قابل‌بررسی هستند که هریک در جای خود مورد تدقیق و بررسی قرار خواهند گرفت.

مطلب مرتبط: وکیل دیوان عدالت اداری در کرج

دعاوی کیفری – ملکی

ارتکاب برخی افعال یا ترک برخی افعال به دلیل برخورد و نقض پاره‌ای هنجارها و یا بروز ناهنجاری‌ها با قید مجازات توسط قانون‌گذار منع شده است. در حوزه ملک نیز چنین ملاحظاتی وجود دارند. تعدادی از دعاوی ملکی – کیفری در ذیل عنوان شده‌اند. بررسی بیشتر در خصوص این دعوای و تکمیل فهرست آن در جای خود به عمل خواهد آمد. جهت آشنایی بیشتر با اصول و مبانی دعاوی کیفری اینجا کلیک بفرمایید.

جرم تصرف عدوانی

تصرف عدوانی کیفری تحت ماده 690 قانون مجازات اسلامی جرم‌انگاری شده است. این ماده بسیار طولانی از قانون مجازات اسلامی واجد برخی ایرادات نگارشی و ضعف قانون‌گذاری است. در بیان مفهوم این ماده باید چنین گفت: اخراج مال غیرمنقول متعلق به‌غیر به‌صورت های مختلف از ید مالک با سوءنیت. تصرف عدوانی موضوع ماده 690 قانون مجازات اسلامی و تصرف عدوانی موضوع مواد 158 قانون آیین دادرسی مدنی بعضاً با یکدیگر خلط می‌شوند. این تبحر وکیل ملکی است که در جای خود از هریک از این دعاوی در راستای احقاق حقوق موکل خویش اقدام نماید.

ورود به ملکی که در تصرف دیگری است با قهر و غلبه

در توضیح جرم ورود به ملکی که در تصرف دیگری است با قهر و غلبه مقاله‌ای با همین عنوان در این وب‌سایت بارگذاری شده است. جهت مطالعه این مقاله اینجا کلیک بفرمایید.

دعاوی که موضوع آن ملک است عناوین متعددی را به خود اختصاص داده است. حوزه‌هایی که وکیل ملکی در آن مهارت و تخصص دارد:

  • آراء اصرای
  • آراء وحدت رویه هیئت عموی دیوان عالی کشور
  • آرای شعب دادگاه‌های بدوی، تجدیدنظر و دیوان عالی کشور
  • نشست‌های قضایی
  • قوانین و مقررات با موضوع ملک
  • اصول و مبانی فنی و مهندسی مرتبط با ملک
  • اشراف اطلاعاتی و عرفی نسبت به املاک محل وقوع ملک

مشاوره با وکیل پایه یک دادگستری

دفتر وکالت میرشاه آماده ارائه هرگونه مشاوره عمومی و تخصصی و پذیرش پرونده های دعاوی ملکی است. جهت مشاوره سریع می توانید با شماره تلفن های درج شده در همین وب‌سایت  یا ارسال پیام از طریق پیام رسان واتساپ (آیکون سبز رنگ انتهای صفحه) اقدام فرمایید.

5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
تماس با وکیل⚖️